Month: September 2010

CAAI Trad Meeting i Orco

I hele sidste uge deltog jeg i Club Alpino Accademico Italiano (CAAI) Trad Climbing Meet i Valle Orco nord for Torino. Vi var ca. 40 klatrere fra hele verden i smukke Valle Orco. Danmark var repræsenteret af Michael Hjorth og undertegnede. Vi havde en herlig uge sammen med de yderst venlige og hjælpsomme Italienske værter, som virkeligt var begejstrede for at vise deres område frem. Om dagen blev der klatret granit  jam-riss til den store guldmedalje og om aftenen blev der spist lækker Italiensk mad. Det var i det hele taget en fantastisk uge, hvor der blev skabt nye bekendtskaber fra hele verden.

Jeg har klatret et utal af ruter, som jeg nok skal liste senere! Den bedste var dog uden tvivl “Itaca nel Sole/Rattle Snake” på Caporal formationen. Ruten er  ca. 200 meter lang og er graderet ED, 6c (6a obbl.) – der er ingen borebolte i selve reblængderne, men standpladserne har normalt en bolt eller to. Kvaliteten af klatringen er ganske enkelt fremragende med både kamin/slabs og fantastiske jam-riss. Det lykkedes mig stort set at klatre ruten frit på nær et par hæng i de sidste tremmeligt anstrengende top-riss.

Der kommer en fuld rapport fra mødet i næste nummer af ‘Klatring’ – men i mellemtiden kan i kigge lidt på nedenstående slideshow og se min photo-stream på her


Chamonix Update

Morten og jeg har haft et par herlige da i Chamonix. Fredag brugte vi på sportsklatring lidt uden for Les Houches ved Copeau. Jeg fik sendt en fin 7a og Morten fik ram på en fin 6b+ og nogle gode 6b’ere

Ander sender 7a ved Copeau, Chamonix

Lørdag ville vi have lavet en lang rute i Aig. Rouges, men da vi kom op med liften stod vi midt i et lokalt whiteout og efter et par timers famlen rundt i tågen fandt vi aldrig indstigningen. Vi gik over til Index og klatrede lidt på Perroux ruten og afsluttende med normalruten, hvilket nu også var ganske spændede med 10 meters sigtbarhed.

Morten på vej op i tågen på Index

I dag var vejrudsigten heldigvis fin, så vi tog morgenliften på til Aig. Du Midi for at klatre den hyper klassiske Rebuffat rute på sydvæggen. Ruten er TD+ med lidt UIAA 6+ klatring i flotte riss på bombefast klippe. Vi var i fin form og det gik helt efter planen, vi havde en herlig dag i september solen mellem alle bjergene og stort set ingen andre mennesker på ruten.

Midi Rebuffat

Morten følger efter i 6+ cruxet i S-cracket

Midi Rebuffat

Morten i topkaminerne


Finale i Finale og fødselsdag i Chamonix

Vi har haft nogle dejlige dage i Finale Ligure og der er blevet slappet af og klatret kalk til den store guldmedalje. Morten Johansen ankom mandag aften for at deltage i festlighederne. Morten var med ude at klatre på Monte Cucco om tirsdagen og vi havde en herlig dag.

Yo-Hansen klatrer på Monte Cucco

Efter vellykket klatring var det tid til et møde med Mr. Peroni

Yo-Hansen vs. Mr. Peroni

Dagen i dag (min fødselsdag) startede med et ordentligt tordenskrald og temmelig meget nedbør, mon det var et tegn? Det blev dog heldigvis hurtigt godt vejr igen, så vi tog til den gamle by Finalborgo, hvor vi fejrede med fødselsdag på torvet. Her fik jeg en plade chokolade af Sif og et par nye Fiveten klatresko af Heidi (i den helt rigtige størrelse) . Morten havde købt en fin flaske rødvin (Barolo) som jeg glæder mig til at drikke.

Gamle gader i Finalborgo

Så gik turen videre til Chamonix, hvor vi netop er ankommet. Vi lavede aftensmad og sang fødselsdagssange, til Sifs store fornøjelse. Vejret ser fint ud de kommende par dage og specielt weekenden tegener til at blive rigtigt god, så mon ikke Morten og jeg skal få klatret et par ruter?


Sol i Italien

Efter at have tilbragt lidt tid i kulden i alperne er vi nu kommet til den Italienske riviera. Vi er kørt til Finale Ligure ikke langt fra Genova. Her er 26 grader varmt om dagen og ikke ret koldt om natten. Vi har igen lejet cykler, hvilket er en rigtig fin idé, hvis man vi se lidt mere af området.

Heidi og Sif på cyklen i Finale

Der bliver naturligvis og tid til klatring. I dag har vi været ude ved Rocca Perti, et kæmpe kalk-område ikke langt fra campingpladsen. Det var alletideres! – God klippe og god klatring. Sif ville også gerne være med og hun er efterhånden blevet helt rutineret.

Heidi og Sif ved Rocca Perti

Efter klatringen måtte vi en tur på stranden og hoppe en tur i middelhavet. Vi spiste is, drak en kold og kunne mærke saltvandet i rifterne fra klatring. En herlig dag!

Californiaen i Finale


RSS
Follow by Email
Facebook
Instagram